Zoeken

Noord-Marokko getroffen door nieuwe aardbeving

6 mei 2024 - 19:00 - Marokko

©

Op maandag 6 mei werd Marokko opnieuw getroffen door een lichte aardbeving. De beving had een kracht van 2,2 op de schaal van Richter en werd gevoeld op 61 kilometer ten oosten van de stad Ouezzane in het noorden van het koninkrijk.

Volgens een website gespecialiseerd in seismische monitoring vond de beving plaats om 00.03 uur en heeft deze geen materiële schade of slachtoffers veroorzaakt.

Lees ook: Marokko opnieuw getroffen door aardbeving van 5,1

Nasser Jabour, directeur van het Nationaal Instituut voor Geofysica (ING), dat verantwoordelijk is voor seismische monitoring in Marokko, benadrukt dat dit soort bevingen in Marokko vaak voorkomen. "Elke week registreren we honderden trillingen met een kracht tussen 2 en 3 graden in alle delen van het land. Daarom worden ze doorgaans niet door de bevolking waargenomen," legt de expert uit, in een poging de bevolking gerust te stellen.

Lees ook: Noord-Marokko getroffen door aardbeving

Jabour voegt toe dat de frequentie van de bevingen een gevolg is van de verwoestende aardbeving die de regio Al Haouz trof in de nacht van 8 september vorig jaar. "Er is altijd druk op de aardkorst en dat kan zich uiten in naschokken."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team