Zoeken

Dit is waarom Noa Lang niet voor Marokko mag spelen

5 december 2019 - 16:50 - Sport

©

Noa Lang, jonge middenvelder van Ajax Amsterdam, zal niet voor Marokko kunnen spelen, dit ondanks dat hij werd opgevoed door de voormalige Marokkaanse international Nourdin Boukhari.

De jonge speler is een van de opkomende voetbaltalenten in Nederland maar is onbekend in Marokko. Dat bericht sportwebsite Lions de l’Atlas.

Lang heeft echter het ideaal profiel en zou een mooie aanwinst zijn voor Vahid Halilhodzic. De bondscoach is namelijk actief op zoek naar nieuw bloed voor het Marokkaans elftal. Maar dat blijkt geen optie te zijn, ook al is de stiefvader van de middenvelder Marokkaan.

Noa Lang werd in 1999 in Nederland geboren. Zijn moeder, Manon, is een Nederlandse en zijn vader komt uit Suriname. De twee scheidden toen de voetballer nog maar drie jaar oud was. In 2003 trouwde Nourdin Boukhari, die toen bij Ajax speelde, met de moeder van Noa Lang.

De voormalige Marokkaanse international voedde de jonge speler op en nam hem zelfs mee op reis voor wedstrijden van de Atlas Leeuwen tussen 2003 en 2007. Lang speelt sinds zijn 14 jaar bij Ajax Amsterdam en tekende in 2018 als professionele speler.

In Marokko is zijn naam nog maar een dikke week bekend dankzij zijn prestatie tegen Lille. Maar de kans dat hij ooit voor Marokko zal spelen is erg laag. De enige optie zou zijn dat Koning Mohammed VI hem op basis van artikel 11 de Marokkaanse nationaliteit toekent, zoals dat eerder ook gebeurde met de Algerijnse zanger Cheb Khaled.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team