Zoeken

Nieuwe uitbreiding voor Tanger Med

11 april 2021 - 11:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse bedrijf APM Terminals heeft aangekondigd dat de tweede fase van de ontwikkeling van containerterminal 4, in de haven Tanger Med, binnenkort van start gaat. De kade zal met 400 meter worden verlengd en de terminal zal ruimte bieden voor één miljoen containers.

"Deze nieuwe investering is een belangrijke stap in het langetermijn-partnerschap tussen Marokko en Maersk en bevestigt onze toewijding om een belangrijk overslagcentrum in de Middellandse Zee te vestigen", meldt APM Terminals in een persbericht. Voor de uitbreiding van de terminal is een investering van 800 miljoen dollar nodig.

De tweede overslagterminal van APM Terminals is voorzien van de nieuwste technologieën en is de eerste geautomatiseerde containerterminal van Afrika. In 2020 zijn meer dan 2,2 miljoen zeecontainers geladen en gelost in de twee terminals van APM Terminals in de haven Tanger Med.

Tanger Med is in 2020 de Spaanse haven van Algeciras voorbijgestreefd. In het vorige jaar zijn er 5.771.221 containers behandeld in de Marokkaanse haven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team