Zoeken

Adil en Bilal op tweede plaats in box office 2020

9 januari 2021 - 18:00 - Cultuur

©

Terwijl de wereldwijde box office 2020 afsloot met dieprode cijfers omwille van de coronacrisis, haalde de film, ’Bad boys for life’, van Adil El Arbi en Bilall Fallah, een winstcijfer van ruim 426 miljoen dollar.

De box-office opbrengst bedroeg in 2020 in totaal 11,2 miljard euro, wat een daling inhoudt van 71% in vergelijking met 2019. De best scorende film van 2020 was de Chinese film ’The Eight Hundred’, voornamelijk omdat de bioscopen daar een kortere periode gesloten waren dan in de rest van de wereld. Ook de derde plaats is voor een Chinese productie: ’My People, My Homeland’.

Op de tweede plaats staat dus de kaskraker van de Marokkaans-Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah, ’Bad boys for life’. Het duo haalt zelfs de eerste plaats wanneer je enkel naar de Amerikaanse box office-cijfers kijkt, schrijft Het Nieuwsblad.

Adil en Bilall hebben hun grenzen tot ver buiten België uitgebreid met hun films en daar is dit jaar nog een nieuwe internationale klus bijgekomen. Ze staan namelijk in voor de regie van ‘Ms. Marvel’, een originele serie van Marvel Studios die eind 2021 in de bioscoopzalen wordt verwacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team