Zoeken

Nieuw-Zeeland, beste ... islamitisch land!

26 juni 2019 - 15:00 - Wereld

©

Na de terroristische aanslagen op twee moskeeën in Christchurch had Jacinda Ardern, eerste minister van Nieuw-Zeeland, positief verrast met haar verklaringen. De bewindsvrouw zei toen onder meer "Ze zijn ons, we zijn één" (they are us, we are one). Daar had ze gelijk in volgens een nieuw onderzoek...

Het onderzoek werd uitgevoerd door Hossein Askari, economist van Iraanse afkomst en docent aan de George Washington University. Askari staat aan het hoofd van de stichting Islamicity Fondation die sinds 2000 de "islamiteit" van tientallen landen in de wereld meet.

De stichting evalueert landen die het best de Koran in praktijk brengen en de waarden van de Islam belichamen. De samenleving wordt als een geheel geanalyseerd, niet het individueel gedrag van gelovigen.

Opvallend is dat volgens het onderzoek voor het jaar 2018 Nieuw-Zeeland het beste islamitisch land is. Daarna volgen Zweden, Nederland, IJsland en Zwitserland.

Nog opmerkelijker is dat islamitische landen laag in de lijst staan. Zo zijn de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld 45e en Jemen 153e.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team