Zoeken

Terrorist Christchurch claimt onschuld

15 juni 2019 - 13:00 - Wereld

©

Brenton Tarrant heeft vrijdag verklaard niet schuldig te zijn aan de dodelijke aanslagen in twee moskeeën in Christchurch in Nieuw-Zeeland, waarbij 51 mensen koelbloedig werden vermoord.

De 29-jarige Australiër verscheen via een videolink vanuit de zwaar beveiligde gevangenis van Auckland voor het Hooggerechtshof in Christchurch.

Tarant zat vrijdag naast zijn advocaat en bleef stil. Hij toonde weinig emotie maar glimlachte op een bepaald moment wel. Tientallen familieleden van de slachtoffers en overlevenden keken toen naar hem. Hij werd aangeklaagd voor 51 moorden, 40 pogingen tot moord en terrorisme.

Rechter Cameron heeft de opening van de rechtszaak tegen Brenton Tarant op 4 mei 2020 vastgelegd. Volgens de advocaat van Tarant zal de zaak ongeveer zes weken duren. Een nieuwe voorbereidende zitting staat op 15 augustus gepland.

Tarant opende in maart dit jaar tijdens het vrijdaggebed in twee moskeeën in Christchurch het vuur op de aanwezigen. Hij deelde beelden van de moorden live op Facebook.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team