Zoeken

Prins William brengt hulde aan moslims Nieuw-Zeeland

23 mei 2020 - 20:00 - Wereld

©

Prins William heeft een hulde gebracht aan de moslimgemeenschap in Nieuw-Zeeland. Dat gebeurde iets meer dan een jaar na de dodelijke aanslagen op twee moskeeën in Christchurch.

De prins betuigde in een videoconferentie zijn steun en die van Groot-Brittannië aan de vertegenwoordigers van de moslimgemeenschap in Nieuw-Zeeland.

De oudste zoon van prins Charles en Lady Diana sprak donderdag met de imams van de twee moskeeën en meerdere overlevenden van de aanslagen, waaronder Farid Ahmad.

"Ik ben enorm dankbaar om aan dit gesprek te hebben mogen deelnemen. Het was heel aangenaam om opnieuw met jullie te spreken. Ik ben heel trots op jullie allemaal, op de hele gemeenschap, op de Nieuw-Zeelandse regering, voor de manier waarop jullie met deze gruweldaad zijn omgegaan. Jullie zijn een rolmodel, een voorbeeld van hoe zo’n tragische gebeurtenis met extreme gratie en waardigheid kan worden behandeld.", aldus de Hertog van Cambridge.

Prins William had een jaar geleden in naam van Koning Elizabeth, een bezoek gebracht aan de twee moskeeën waar de aanslagen waren gepleegd. Bij de aanslagen waren 51 mensen om het leven gekomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team