Zoeken

Nieuw kaartverkoopsysteem brengt Marhaba-Operatie in gevaar

27 juni 2022 - 09:29 - Marokkanen in het buitenland

©

Er zijn onregelmatigheden geconstateerd bij de verkoop van tickets aan de Marokkaanse diaspora, die vanuit de haven van Algeciras naar Marokko reist in het kader van Operatie Marhaba 2022. Dit blijkt althans uit parlementaire verslagen die aan de regeringsinstanties zijn toegezonden.

De Marhaba 2022 Operatie verloopt niet helemaal zoals gepland. Volgens regeringsbronnen "is de verkoop van tickets zo chaotisch", dat de eerste fase van de oversteek van de Straat van Gibraltar wordt verpest, meldt het Arabischtalige dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Rederijen verstikken reisbureaus Algeciras

Via rapporten die aan de regeringsinstanties werden toegezonden, waarschuwen verschillende politici voor de slechte werking van het systeem voor de kaartverkoop. In tegenstelling tot de vorige jaren worden er geen tickets meer verkocht in de havens. Een "beperkt aantal agentschappen buiten de haven" is nu belast met de ticketverkoop. Dit is één van de veranderingen die dit jaar in de operatie zijn aangebracht.

Lees ook: Marokkaanse diaspora: reisbureaus in Algeciras woedend

Bovendien moet voor de toegang tot de havens van beide landen voortaan een ticket worden voorgelegd, dat kosteloos kan worden gewijzigd. De maatregel is niet alleen bedoeld om opstoppingen en lange wachtrijen te voorkomen, maar moet ook bijdragen tot een betere oversteekervaring, meldt L’Économiste. Maar politici hebben verschillende onregelmatigheden geconstateerd in de verkoop van de kaartjes. Als dit niet snel wordt gecorrigeerd, dreigen deze problemen Operatie Marhaba 2022 in gevaar te brengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team