Zoeken

Nouzha Skalli spreekt over adhan, vasten en seksualiteit

12 maart 2021 - 14:25 - Marokko

©

De voormalige Marokkaanse minister van Gezin, Nouzha Skalli, verwijt verkozenen hun overdreven conservatisme. Deze parlementariërs zijn "polygaam", maar ze verzetten zich wel tegen progressieve ideeën, individuele vrijheden, homoseksuele en heteroseksuele relaties en het vrijwillig verbreken van het vasten.

Uitgenodigd voor het programma "Politieke debatten" van de website Hespress, verklaarde het lid van de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) dat "een groot deel van de bevolking progressieve ideeën vaak omarmd. Het Marokkaanse volk staat zeer open voor vooruitgang, terwijl hun vertegenwoordigers enorm conservatief zijn".

Nouzha Skalli hekelde in het bijzonder het voortbestaan van kindhuwelijken (religieus huwelijk via de Fatiha), en benadrukte dat de wet een oogje dichtknijpt voor deze flagrante schending van de mensenrechten, in een tijd waarin seksuele betrekkingen tussen volwassenen wel strafrechtelijk worden bestraft.

De voormalige minister veroordeelt met klem de "barbaarse" vervolging van degenen die ervoor kiezen om het vasten in het openbaar te verbreken. "Vrijheid is de basis van alle leven, en iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden," voegde zij eraan toe. Ze benadrukte dat "het vrijwillig verbreken van het vasten uit het strafwetboek gehaald moet worden. Deze gewelddadige reactie van de maatschappij is absurd, vooral in gevallen van overmacht, zoals bijvoorbeeld voor diabetici," zei ze.

Skalli vindt dat deze vorm van gewelddadige inmenging moet worden verboden en bestraft, of het nu gaat om het vrijwillig verbreken van het vasten, homoseksuele relaties of andere zaken. Nouzha Skalli maakte van de gelegenheid gebruik om ook vraagtekens te zetten bij de heilige status die de oproep tot gebed geniet in de samenleving. "Met alle adhans zou het tijd worden om de heiligheid van de luidspreker, die het comfort van zieke burgers ernstig aantast, in twijfel te trekken", aldus de politica.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team