Zoeken

New York Times prijst charmes Essaouira

3 januari 2023 - 22:00 - Marokko

©

Het prestigieuze Amerikaanse dagblad New York Times heeft de charmes en de toeristische en artistieke troeven van de stad Essaouira geprezen. Volgens de krant vertegenwoordigt de stad "de Noord-Afrikaanse kust in haar meest pittoreske vorm".

"De prachtige Atlantische haven van Essaouira geniet niet de faam en de grandeur van bekendere Marokkaanse steden zoals Casablanca, maar dat is juist wat haar zo aantrekkelijk maakt," zegt Seth Sherwood in een artikel dat ook aandacht besteedt aan het model van samenleven en co-existentie in de stad.

Lees ook: Essaouira bij groenste bestemmingen ter wereld

"Blauwe houten vissersboten trekken op het eerste gezicht de aandacht van de bezoekers", aldus de auteur van het artikel dat is gepubliceerd in het kader van de rubriek "36 uur", waarin aan lezers wordt verteld hoe zij het beste kunnen profiteren van een bezoek van 36 uur aan een toeristische bestemming. "Dromedarissen zwerven over de stranden van de stad, en ’s avonds werpt de zonsondergang zijn gloed op de gekanteelde wallen". De verslaggever merkt op dat "het geen wonder is dat producties als Orson Welles’ ’Othello’ (1951) en HBO’s ’Game of Thrones’ in Essaouira werden gefilmd.

Kunstgaleries en elegante pensions dragen bij aan de charme van het landschap, terwijl in de zomer muziekfestivals als het Gnawa en World Music Festival het tempo bepalen. "De Rue de la Sqala neemt u mee op een wandeling langs de wallen die een subliem uitzicht op de kust bieden, terwijl het Bayt Dakira museum het erfgoed van Essaouira’s oude Joodse gemeenschap herleeft," aldus de New York Times.

Lees ook: Marokko nieuwe hotspot voor telewerkers

"De brede loopbrug en zijn majestueuze uitkijktoren bieden een subliem uitzicht op de steile kustlijn en de Purpuraires eilanden, waar de oude Feniciërs en Romeinen murex vermaalden om er de destijds zeer gewaardeerde paarse kleurstoffen van te maken. Met de meeuwen die over de kust vliegen en de golven die beneden breken, staat de tijd even stil."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team