Zoeken

Nepvideo aanranding tijdens Ramadan schokt Marokko: daders gearresteerd

1 april 2024 - 15:00 - Marokko

©

Een schokkende video die op sociale media circuleert in Marokko, toont beelden van een vermeende aanranding tijdens de Ramadan. De beelden leidden tot woede en verontwaardiging, maar de waarheid achter de video blijkt schokkender dan gedacht.

De video leek een man te tonen die belaagd en betast werd terwijl hij zijn vasten brak. De beelden riepen een storm van protest op, met velen die de daders veroordeelden en de veiligheid in Casablanca in twijfel trokken.

Lees ook: Radiopresentator Momo betaalt hoge prijs voor grap

Na onderzoek door de autoriteiten blijkt de video echter een misleidende enscenering te zijn. De vermeende aanranding was nep, en de getoonde beelden werden gemaakt om een hit te scoren op sociale media.

De politie slaagde erin twee van de betrokkenen te identificeren en te arresteren. De rechtmatige eigenaar van de motorfiets die in de video te zien was, werd ook opgespoord en wordt ondervraagd.

Lees ook: Virale video plotse overlijden imam Oujda is fake

De verspreiding van de nepvideo heeft niet alleen de gevoelens van de Marokkaanse bevolking gekwetst, maar ook de veiligheid en integriteit van Casablanca in gevaar gebracht. De autoriteiten benadrukken dat ze hard zullen optreden tegen de verspreiding van valse informatie en dat ze zich inzetten voor de veiligheid en het welzijn van de burgers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team