Zoeken

Nederlandse partij wil landingsrecht intrekken voor Marokko

14 februari 2021 - 13:20 - Wereld

©

In het nieuwe immigratieplan van de Nederlandse politieke partij JA21 staat dat ’veiligelanders’ voor te veel overlast zorgen. JA21-lijsttrekker Joost Eerdmans vindt dat de landingsrechten voor vluchten uit Marokko ingetrokken moeten worden zolang Rabat weigert om afgewezen asielzoekers terug te nemen.

JA21 vindt dat er meer druk gezet moet worden op landen die weigeren ’kansloze asielzoekers’ terug nemen. Dit is in het huidige regeerakkoord al mogelijk, maar het kabinet wil ondanks de slechte samenwerking met Marokko nog niet zo ver gaan. Volgens Eerdmans is dat uit angst voor een diplomatieke rel.

"Illegalen, mensen die hier niet mogen zijn en te horen hebben gekregen dat ze weg moeten, blijven hier zitten. Dat komt omdat er in het kabinet niet wordt doorgepakt door te zeggen tegen een land als Marokko: je moet die mensen terugnemen", zegt Eerdmans in het WNL-programma Goedemorgen Nederland. "Je hebt iemand nodig met ballen die tegen Marokko zegt: we trekken je landingsrechten in, of we stoppen ontwikkelingshulp, of we snijden diplomatieke banden door. Er moet druk op de ketel gezet worden."

Elsevier-journalist Eric Vrijsen merkte in hetzelfde programma op dat een intrekking van landingsrechten ook Nederlandse maatschappijen zal treffen, en niet alleen Royal Air Maroc.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team