Zoeken

Nederland: Riffijnse separatisten veroordeeld voor vernielen Marokkaanse consulaten

20 oktober 2021 - 18:24 - Wereld

©

De Riffijnse separatisten die in januari en maart jongstleden vernielingen hebben aangericht in de Marokkaanse consulaten in Utrecht en Den Bosch, hebben gevangenisstraffen gekregen.

De Nederlandse justitie heeft twee Riffijnse separatisten veroordeeld tot zeven dagen gevangenisstraf, voor het plegen van handelingen die in strijd zijn met het Verdrag van Wenen inzake de onschendbaarheid van diplomatieke vertegenwoordigingen, aldus justitiële bronnen. De veroordeling gaat gepaard met de verplichting om gedurende twee jaar weg te blijven van de twee consulaten.

Lees ook: Riffijnse separatisten proberen Marokkaanse vlag van ambassade in Berlijn te verwijderen

De rechter veroordeelde in zijn vonnis de onwettige handelingen van deze twee personen tegen de Marokkaanse consulaire vertegenwoordigingen en tegen de emblemen van de natie. Hij zei ook dat de twee consulaten hun normale werkzaamheden dienen te hervatten om in alle sereniteit te kunnen voldoen aan de verzoeken van de Marokkaanse gemeenschap.

Lees ook: Marokkaanse vlag opnieuw geschonden in Nederland (video)

Het Nederlandse openbaar ministerie is van mening dat de ernst van de gepleegde feiten zwaardere straffen vereist en is van plan om in beroep te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team