Zoeken

Ophef om ’haatzaaiende’ schrijfopdracht over Islam in Nederland

24 november 2020 - 09:00 - Wereld

©

Een Nederlandse godsdienstdocent die een schrijfopdracht gaf waarin moslims op een hoop lijken te worden gegooid met aanslagplegers, zit na bedreigingen en veel ophef op sociale media, thuis. De school heeft inmiddels ’afstand genomen van de opdracht’ waarin leerlingen vragen over de Islam moesten beantwoorden.

Het AD schrijft dat de opdracht begint met: "Schrijf een krantenartikel van 500 woorden over de godsdienstvrijheid en de Islam". Daarna volgen vijf vragen die de leerlingen in hun artikel moeten beantwoorden:

 Wat betekent de vrijheid van godsdienst voor moslims die aanslagen plegen?
 Hoe kunnen wij onszelf beschermen tegen fundamentalisme?
 Hoe komt het dat er aanslagen worden gepleegd in naam van de Islam?
 Hoe komt het dat mensen geloven in een godsdienst die zoveel geweld voortbrengt?
 Waarom zijn er zoveel moslimterroristen?’

De docent van het Visser ’t Hooft Lyceum kwam in de problemen toen een screenshot van de vragen uitlekte via sociale media. Veel mensen reageren verontwaardigd. Voorzitter Farid Azarkan van de Denk-fractie in de Tweede Kamer zag de tweet ook voorbijkomen en reageerde met: "Bijzondere vragen. Ben benieuwd naar de antwoorden."

De leraar zou intussen doodsbedreigingen hebben ontvangen en zit thuis. Het is niet duidelijk of hij is geschorst of dat hij voor zijn eigen veiligheid thuis blijft. Lyceum-directeur Ron Onderwater laat wel in een verklaring weten dat de school afstand neemt van een aantal van de vragen in de schrijfopdracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team