Zoeken

Avondklokontheffing voor moskeevrijwilligers tijdens Ramadan in Nederland

16 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

In de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek kunnen moskeeën een ontheffing aanvragen voor de avondklok voor hun vrijwilligers. De bedoeling van deze maatregel is moskeegangers de kans te geven om online diensten te volgen. De burgemeesters in die regio hebben die beslissing ook genomen om de samenhorigheid tussen inwoners te versterken.

Voor corona vond er na zonsondergang een avonddienst in de moskee plaats. Nu zou deze dienst online plaats moeten vinden. Om dit mogelijk te maken hebben de burgemeesters in de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek aan moskeeën in hun regio de mogelijkheid geboden om een ontheffing van de avondklok voor moskeevrijwilligers aan te vragen in het weekend, schrijft RTL Nieuws.

Tot nu toe heeft de moskee in Bussum al aangegeven gebruik van de ontheffing te maken. Andere Gooise moskeeën zouden ook een ontheffing kunnen aanvragen, maar voor zover bekend hebben bijvoorbeeld de moskeeën van Huizen, Hilversum, Naarden en Weesp dat nog niet gedaan.

De ontheffing voor moskeevrijwilligers geldt zolang de avondklok van kracht blijft en alleen tijdens de Ramadan. Of burgemeesters in andere veiligheidsregio’s dit initiatief gaan volgen is nog niet duidelijk.

Bladna.nl