Zoeken

Nasser Zefzafi slachtoffer beroerte volgens vader

29 januari 2019 - 15:00 - Marokko

©

Ahmed Zefzafi, vader van protestleider Nasser Zefzafi, stelt dat zijn zoon op zaterdag 26 januari een beroerte kreeg.

De activist zou eerst pijn in zijn been hebben gehad alvorens gedeeltelijk verlamd te raken. "Hij waarschuwde de bewakers onmiddellijk. Een van hem kwam een paar minuten later met een fles ontsmettingsalcohol. Mijn zoon drong erop aan om door een dokter te worden onderzocht gezien de ernst van zijn toestand. Door de onverschilligheid van de bewakers besloten de gedetineerden een protestactie te organiseren", aldus de oude man op Facebook.

Het gevangenispersoneel stemde er uiteindelijk mee in om een dokter te laten komen die onmiddellijk de transfer van Zefzafi naar een ziekenhuis beval.

"De directeur van de gevangenis probeerde mijn zoon te provoceren waardoor de dokter moest ingrijpen om hem naar het ziekenhuis te laten brengen. Bij zijn aankomst in het ziekenhuis werd hij door een neuroloog, een cardioloog en een uroloog onderzocht. Nasser ontdekte uiteindelijk dat de gevangenisdirectie sinds 1 maart 2018 informatie over zijn gezondheidstoestand verborgen hield. Hij had toen al symptomen van een beroerte. Op zaterdag 26 januari kreeg hij pas te horen dat hij een beroerte heeft gehad".

Bladna.nl