Zoeken

Beroemde ontwerper maakt nieuwe start in Marrakech

23 februari 2024 - 22:00 - Cultuur

©

De beroemde Italiaanse ontwerper Romeo Gigli, die zijn hoogtepunt beleefde tussen de jaren 80 en eind jaren 90, kiest Marrakech voor zijn terugkeer naar de modewereld.

De 74-jarige Romeo Gigli opent in Marrakech de Riad Romeo, een boetiekhotel dat belooft een smeltkroes te worden van zijn talloze inspiraties. Volgens Fashion Network is Marrakech, net als Gigli’s creaties, een dynamische en complexe stad. De creatieve ruimte is meer dan een hotel; het is ook een getuigenis van Gigli’s rotsvaste geloof in de kracht van design om verhalen te vertellen, culturen te verbinden en schoonheid te inspireren.

Lees ook: Mode-icoon Valentino Garavani geniet van vakantie in Marrakech (foto)

"Van de rustige landschappen van zijn Italiaanse erfgoed tot de levendige souks van Marokko, Gigli’s ontwerpen hebben altijd grenzen overschreden en het etherische met het gestructureerde gecombineerd," aldus de publicatie.

Lees ook: Tanger’s historische Villa Mabrouka begint nieuw hoofdstuk als luxe hotel

Romeo Gigli, geboren in 1949 in Castel Bolognese, is een Italiaanse modegrootheid. Hij beleefde zijn hoogtepunt tussen de jaren 80 en eind jaren 90. Zijn collecties zijn wereldwijd bekend en zijn creaties zijn tentoongesteld in musea in Londen, New York en Antwerpen. Naast mode is hij ook actief in de interieurwereld, waar hij onder andere kristallen objecten en lampen ontwierp.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team