Zoeken

Marokko: einde avondklok en certificaat voor verplaatsing in zicht?

1 maart 2021 - 16:00 - Marokko

©

Binnen de Marokkaanse regering lopen de meningen uiteen over de vraag of de avondklok en het persoonlijke certificaat voor verplaatsingen, die beiden sinds het begin van de gezondheidscrisis in Marokko van kracht zijn, verder moeten worden gehandhaafd.

De avondklok en het verbod op reizen tussen verschillende steden maken deel uit van de Marokkaanse maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dammen. Deze maatregelen worden echter verre van unaniem gedragen binnen de regering. Een groot deel van het kabinet stelt de noodzaak en de proportionaliteit ervan in de huidige context in vraag.

Terwijl de ene partij pleit voor de handhaving van de preventieve maatregelen, beschouwen anderen de avondklok als "een overbodige maatregel", die indruist tegen het algemeen belang en de economische situatie verergert van bepaalde maatschappelijke categorieën, die reeds zwaar getroffen worden door de gezondheidscrisis.

De opheffing van de avondklok, de intrekking van het attest voor uitzonderlijke verplaatsing en de verlenging van de openingsuren van cafés en winkels met 2 uur, zouden volgens sommige ministers gunstige gevolgen hebben voor de nationale economie, met uitzondering van de steden waar het aantal besmettingsgevallen zeer hoog blijft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team