Zoeken

Naaldwijkse zanger Younes Mohsin wil taboe doorbreken

11 juni 2021 - 16:20 - Cultuur

©

De Naaldwijkse zanger Younes Mohcin wil het thema eenzaamheid uit de taboesfeer halen. Heel wat mensen, waaronder ook veel jongeren, hebben wel eens te kampen met eenzaamheid en dat moet volgens hem bespreekbaar zijn.

De zanger bracht afgelopen week het nummer ’Jij Alleen’ uit. Het nummer wordt vergezeld van een campagne met als doel eenzaamheid meer bespreekbaar te maken. Verschillende welzijnsorganisaties sloegen de handen ineen om een meldpunt op te richten waar jongeren terecht kunnen met hun gevoelens.

Younes ging vorig jaar zelf door een moeilijke periode, zijn vader overleed midden in coronatijd wanneer maar weinig sociale contacten mogelijk waren. Hij voelde zich toen ook eenzaam. Hij schreef zijn nummer naar aanleiding van deze ervaring. "Ik ben half Marokkaans en half-Nederlands. Dat hield in dat ik voor de Nederlanders te Marokkaans was en voor de Marokkanen te Nederlands. Ik heb heel lang een soort acteerspelletje gespeeld om erbij te horen, maar ik realiseerde me dat ik mezelf mag zijn", zegt hij in Wos.

Lees ook: Aya helpt moslimjongeren over psychisch problemen te praten

Younes ervaarde wel vaker welke impact taboeonderwerpen kunnen hebben op het welzijn van een persoon. "Ik werd vroeger vaak uitgescholden voor ’kutmarokkaan’, maar als je klein bent bestaat racisme niet echt, het is dan een omgang van kinderen onder elkaar. Pas toen ik ouder was realiseerde ik me dat ik mijn hele leven ben uitgescholden. Dat gaat aan je vreten. Daarom is het goed om het taboe te doorbreken."

Brahim Mohcin, de broer van Younes die ook zijn producer is, gelooft ook in dit project. "Ik weet dat nummers beter verkopen als ze over drank en drugs gaan, maar ik heb hier echt een goed gevoel bij." Wat meehelpt zijn de warme reacties die ze hebben ontvangen. "Ik ken multinationals die zich in het nummer herkennen, maar ook van een meisje uit het asielzoekerscentrum die zich erin herkende. En ook de cast van de televisieserie Mocro Maffia herkent zich erin. Het onderwerp is enorm groot en ik denk dat we daar niet altijd goed genoeg bij stilstaan."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team