Zoeken

Emir van Dubai beloont Marokkaan voor heldendaad (video)

4 september 2021 - 10:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse man is samen met drie andere mannen beloond door de Emir van Dubai, Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, voor het redden van een zwangere kat vorige maand.

De vier mannen die vorige maand een zwangere kat hebben gered die van een gebouw viel, hebben elk 50.000 VAE-dirhams ontvangen. In een video, die werd gedeeld door Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, zijn vier mannen te zien die een witte kat redden van de rand van een balkon van een gebouw: Ashraf, een Marokkaan die als bewaker werkt, Atif Mehmood, een Pakistaanse verkoper, Nasser, een chauffeur bij de Dubai Roads and Transport Authority (RTA) en Muhammed Rashid, beiden uit Kerala.

Lees ook: Rayan, Zinédine, Elyes en Redouan verrichten heldendaad in Frankrijk (video)

Het dier was vanaf de tweede verdieping op weg naar de begane grond van het gebouw en dreigde een dodelijke val te maken. Met behulp van een laken, hielpen de vier mannen de zwangere kat veilig naar beneden.

Emir Al Maktoum prees de daad van de vier mannen. "Trots en blij om zulke daden van vriendelijkheid te zien in onze mooie stad. Iedereen die deze onbezongen helden identificeert, help ons hen te bedanken," schreef hij.

Lees ook: Moslim-oncoloog scheldt schulden kankerpatiënten weg in VS

De politie van Dubai slaagde erin om de mannen te identificeren en elk van hen ontving 50.000 VAE-dirhams via vertegenwoordigers van het kantoor van Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum. In een verklaring aan Khaleej Times vertelde Atif dat de vier mannen elkaar voordien niet kenden, behalve Nasser en Rashid, die uit Kerala afkomstig zijn.

Bladna.nl