Zoeken

Mustapha Bakkoury mag Marokko niet uit van Koning Mohammed VI

3 april 2021 - 15:00 - Marokko

©

De voorzitter van het Marokkaanse Agentschap voor Duurzame Energie (MASEN), Mustapha Bakkoury, heeft zich de woede van Koning Mohammed VI op de hals gehaald. In Marokko is een onderzoek gaande naar het wanbeheer van MASEN waar Bakkoury schuldig aan zou zijn. Hierdoor werd hem afgelopen maandag verhinderd om een vlucht naar Dubai te pakken. Bakkoury zou hier een bijdrage gaan leveren aan de Marokkaanse inzending voor de wereldtentoonstelling 2020.

Voor de duur van het onderzoek mag de voormalige secretaris-generaal van de politieke partij PAM, Marokko niet verlaten. Bakkoury zou in zijn tien jaar als voorzitter van MASEN slecht leiding hebben gegeven aan het duurzame energie-agentschap van de Marokkaanse overheid. Ook wordt hij ervan verdacht gevoelige informatie met een Duitse staatsburger te hebben gedeeld. De Duitsers zouden zijn geïnteresseerd in de energieprojecten die er door MASEN in Marokko worden uitgevoerd. Het onderzoek naar deze verdenkingen is drie maanden geleden geopend door de officier van justitie, meldt het dagblad Assabah.

In december 2009 werd Mustapha Bakkoury door Koning Mohammed VI benoemd als CEO van MASEN. Snel na zijn benoeming waren er al twijfels over de toewijding van Bakkoury aan deze functie, omdat zijn aandacht zou worden afgeleid door zijn vastgoedhandel in de regio Casablanca. In een artikel in het tijdschrift Économie et Entreprises werd ook gesproken van een "gebrek aan soepelheid van processen op managementniveau".

Tijdens een vergadersessie over duurzame energie die werd voorgezeten door Koning Mohammed VI, kwamen afgelopen oktober een aantal vertragingen in grote energieprojecten aan het licht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team