Zoeken

Muhammad en Aaliyah in top 10 meest populaire voornamen in de Verenigde Staten

9 december 2019 - 14:30 - Wereld

©

Muhammad en Aaliyah staan dit jaar voor de eerste keer in de top 10 van meest populaire voornamen in de Verenigde Staten. Beide voornamen staan op de 10e plaats in de ranking.

De ranglijst van de website BabyCenter werd opgesteld op basis van de voornamen die door ruim 600.000 ouders in de loop van 2019 werden gekozen voor hun pasgeboren baby. Muhammad en Aaliyah zijn de meest populaire islamitische namen in de lijst. De voornaam Layla volgt op de 11e plaats bij meisjes.

"Moslimfamilies geven de voornaam Muhammad vaak aan hun oudste zoon om de profeet te eren en het kind zegening te geven.", vertelde Linda Murray, hoofdredactrice van BabyCenter. "De naam heeft ook verschillende spellingen, en dat helpt een voornaam om in de top 10 te staan. Naast religieuze redenen vinden gezinnen ook inspiratie bij professionele atleten om de naam Muhammed voor hun baby te kiezen.", aldus Murray.

In Marokko is Mohamed de meest populaire naam voor jongens, gevolgd door Youssef, Hamza, Omar, Amine, Karim, Mehdi, Yassine, Zakaria en Ali.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team