Zoeken

Zweden: levenslang voor man die Marokkaanse voor ogen baby vermoordde

8 januari 2020 - 16:40 - Wereld

©

De rechtbank van Stockholm in Zweden heeft een Marokkaanse man tot een levenslange gevangenisstraf en een boete van 60.000 Zweedse Kronen veroordeeld voor de moord op een 24-jarige Marokkaanse vrouw.

Het jonge slachtoffer werd op 2 april vorig jaar door de 34-jarige dader vermoord in het bijzijn van haar baby van één jaar. De man die geen verblijfplaats had, was een vriend van de echtgenoot van het slachtoffer en verbleef tijdelijk in hun appartement.

Na de moord vluchtte de dader weg. Hij stapte op een trein naar Kopenhagen en reisde vervolgens door naar Hamburg in Duitsland.

Zweden besloot toen een internationaal arrestatiebevel tegen de dertiger uit te vaardigen, wat een maand later tot zijn arrestatie leidde.

In een verklaring stelt de voorzitter van de rechtbank dat het slachtoffer "met veel geweld werd omgebracht en dat de moord in de aanwezigheid van de 1-jarige baby gebeurde, waarna het kind aan zijn lot werd overgelaten". Daarom is "een levenslange gevangenisstraf de meest gepaste straf".

Bladna.nl