Zoeken

’Most Wanted’ in België: Mohamed Ben Brahim gearresteerd

26 april 2023 - 22:00 - Wereld

©

De Belgische politie was sinds vrijdag 21 april op zoek naar Mohamed Ben Brahim. De man stond onder toezicht van de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank voor feiten van seksuele uitbuiting, wederrechtelijke opsluiting en verkrachting en werd als gevaarlijk beschouwd. Op dinsdag 25 april kon hij gearresteerd worden.

Mohamed Ben Brahim stond sinds afgelopen vrijdag op de ’Most Wanted’-lijst, met de meest gezochte veroordeelde criminelen van België. De arrestatie was mogelijk dankzij de samenwerking tussen de Federale Eenheid Computercriminaliteit (FAST) en de politiezone Brussel-Zuid. Ook reacties vanuit het publiek op het opsporingsbericht van vorige week hebben volgens de politie bijgedragen tot het succes van de opsporingsactie.

Lees ook: Marokko levert pedofiel uit aan VS die 9 jaar op de vlucht was

Met de steun van het Openbaar Ministerie en de onderzoeksrechter die verantwoordelijk is voor de zaak, werd een gericht en grondig onderzoek uitgevoerd. Ben Brahim werd door de politie opgepakt in een appartement in de Brusselse gemeente Sint-Gillis. De federale politie is blij met de snelle aanhouding, die eens te meer de meerwaarde bewijst van de snelle verspreiding van een opsporingsbericht en de oproep aan het publiek via de ’Most Wanted’-lijst. De zoekactie was dus succesvol en heeft voorkomen dat Mohamed Ben Brahim opnieuw zou vluchten.

In 2010 werd de destijds 51-jarige Mohamed Ben Brahim en zijn 21-jarige medeplichtige Ali Bounou, veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar, voor feiten die dateren van juni van hetzelfde jaar. Twee van hun slachtoffers waren toen op doorreis in Brussel en stonden te wachten op een trein naar Turijn, meldt La Dernière Heure. Ze werden benaderd door Ali Bounou, die hen een drankje aanbood. Hij overtuigde de jonge vrouwen om hem naar de woning van Mohamed Ben Brahim in Anderlecht te vergezellen. De slachtoffers begrepen dat er iets mis was en probeerden te ontsnappen, maar Ali Bounou bedreigde hen met een mes. Vervolgens werden ze urenlang verkracht.

De twee jonge vrouwen wisten te ontsnappen en zochten hun toevlucht in het huis van de conciërge, die de politie waarschuwde. Toen de agenten ter plekke kwamen probeerden de twee verdachten te vluchten, maar alleen Ali Bounou wist te ontkomen. Mohamed Ben Brahim heeft de beschuldigingen tegen hem altijd ontkend, maar zijn DNA werd gevonden op het lichaam van een van de slachtoffers.

Lees ook: Voortvluchtige verlaat Marokko en meldt zich bij de Franse politie

Twee weken voor deze gebeurtenissen ontvoerden de twee mannen een andere jonge vrouw die zich net was begonnen te prostitueren in de wijk van het Zuidstation in Brussel. Ali Bounou hield haar vast en sloeg haar terwijl Mohamed Ben Brahim haar verkrachtte.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team