Zoeken

Broer bij ripdeal overleden Ridouan: "Zoveel verloren omdat we bezig waren met boef zijn"

17 april 2023 - 12:00 - Wereld

©

Justitie verdenkt drie mannen van een ripdeal ter waarde van 3,5 miljoen euro in de woning van de 47-jarige Henry M in Bleiswijk. Ze werden echter door hem betrapt en het geweld dat daarop volgde is verantwoordelijk voor het verwoesten van verschillende levens.

Op 30 september 2021 stonden vier tassen klaar in de rijtjeswoning van Bleiswijker Henry M. De cocaïne in de tassen had een geschatte waarde van 3,5 miljoen euro. Ridouan (39), Brahim (31) en Askin (29), wisten dit volgens het Openbaar Ministerie. In Bleiswijk braken ze bij hun aankomst een bestelbus open, die achter de woning van M. geparkeerd stond, waarschijnlijk omdat ze dachten dat de drugs daarin verborgen zaten, schrijft het AD.

Lees ook: In Bleiswijk doodgestoken Ridouan ontsnapte al aan aanslag

Toen de mannen werden betrapt, ontstond er een gewelddadige confrontatie tussen het drietal, M. en een aantal van zijn kennissen. Ridouan werd daarbij meerdere keren met een keukenmes gestoken. Het trio liep weg met Ridouan, die zich in levensgevaar bevond, terwijl M. volgens het Openbaar Ministerie op dat moment meteen begon met het wissen van de sporen van de gebeurtenissen. Hij vervoerde daarna de cocaïne naar een woning in Rotterdam.

Vlak daarna schoten twee mannen op zijn bus en namen ze deze mee. De schietpartij stelde de politie in staat de woning en de drugs te lokaliseren. Uren later meldde M. zich op het politiebureau. Hij vertelde dat hij uit zelfverdediging had gereageerd. Inmiddels was Ridouan al aan zijn verwondingen overleden. Het Openbaar Ministerie hecht echter geen geloof aan zijn versie, omdat het niet past bij een persoon die bang is voor zijn leven. Hij verwijderde na de aanval immers meteen de sporen en zorgde voor het vervoer van de cocaïne.

Lees ook: Ripdeal is reden voor dood Aziz Bastam na schietpartij in Ridderkerk

De moeder van Ridouan vertelde eerder deze week hoe groot het gemis is bij de familie. Dat wordt tijdens de zitting beaamd door Brahim, het broertje van het slachtoffer. "Ik heb zoveel verloren. Mijn broer, het vertrouwen van mijn moeder. En alleen maar omdat we bezig waren met boef zijn." Ook het gezin van M. lijdt onder de impact van de gebeurtenis, ze moesten teruggaan naar de Dominicaanse Republiek, waardoor hij zijn jonge kinderen enorm mist. Het Openbaar Ministerie vindt dat de zaak "pijnlijk duidelijk maakt dat drugshandel hand in hand gaat met geweld" en dat een "hard optreden" noodzakelijk is. Tegen M. wordt tien jaar cel geëist en vijf jaar tegen Brahim en Askin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team