Zoeken

Marokko: ministerie maakt voorwaarden heropening moskeeën bekend

13 juli 2020 - 14:40 - Marokko

©

Het ministerie van Haboes en Islamitische zaken heeft toestemming gegeven voor de heropening van moskeeën vanaf woensdag 15 juli. Moskeegangers zullen zich echter aan enkele strenge maatregelen moeten houden.

De afdeling heeft in samenwerking met het ministerie van Gezondheid een affiche gepubliceerd waarin alle maatregelen die moeten worden gerespecteerd, worden uitgelegd.

Gelovigen zullen de rituele wassingen thuis moeten verrichten alvorens naar de moskee te gaan. Het dragen van een mondmasker is een plicht tijdens het gebed. Ook moeten gelovigen hun eigen gebedstapijt en koran meebrengen.

Tussen de gelovigen moet een afstand van anderhalve meter worden behouden. Samenkomen of elkaar de hand schudden is verboden en het gebruik van handgel verplicht. Ook zullen alle moskeegangers bij aankomst aan een temperatuurcontrole worden onderworpen.

Voorlopig worden moskeeën enkel geopend voor de vijf dagelijkse gebeden. Het vrijdaggebed blijft verboden en zal naargelang de epidemiologische evolutie opnieuw worden toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team