Zoeken

Moslimgezinnen op ferry geweigerd in New York

20 oktober 2019 - 13:10 - Wereld

©

Medewerkers van de New York City Ferry (NYC Ferry) hebben op 21 september om "veiligheidsredenen" de toegang tot een veerboot geweigerd aan drie moslimgezinnen.

De Raad voor Amerikaans-Islamitische Betrekkingen heeft een klacht ingediend tegen het bedrijf. "Alle New Yorkers, ongeacht hun religie, verdienen een gelijke en eerlijke service zonder discriminatie, vooral wanneer ze het openbaar vervoer zoals de NYC Ferry gebruiken.", verklaarde een woordvoerder van de organisatie.

Een advocaat van de gedupeerde gezinnen stelt dat zijn cliënten vernederd waren en getraumatiseerd zijn door de manier waarop ze werden behandeld vanwege hun religieuze overtuiging.

De gezinnen wilden in Bay Ridge op een veerboot naar Brooklyn’s Pier 6 stappen. Ze hadden meerdere kinderen en een dubbele kinderwagen mee waardoor ze alle andere passagiers eerst lieten instappen. Toen het eindelijk hun beurt was om in te stappen kregen ze te horen dat ze om veiligheidsredenen niet binnen mochten.

Volgens de klacht werden de moslimgezinnen vervolgens tot de kantoren van de veiligheidsdiensten begeleid. Ruim twee uur later werden ze alsnog op een ferry voor Bay Ridge toegelaten.

NYC Ferry houdt vol dat het om "een misverstand" gaat en belooft dat "niemand wordt geweigerd vanwege zijn ras, huidskleur, afkomst, nationaliteit, leeftijd, geslacht, religie, geslachtsidentiteit of handicap".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team