Zoeken

Voormalige Marokkaanse diplomaat bij de VN riskeert zware straf

17 december 2019 - 11:30 - Wereld

©

Abdeslam Jaidi, voormalige ambassadeur van Marokko bij de Verenigde Naties, wordt door het parket van New York verdacht van visumfraude.

De 82-jarige voormalige bewindsman en zijn 60-jarige vrouw Maria Luisa Estrella wonen momenteel in Rabat. Het koppel wordt er samen met de 55-jarige broer van Estrella, die in de Filipijnse hoofdstad Manilla woont, van verdacht een tiental Filipijnen en Marokkanen in 2006 naar de Verenigde Staten te hebben gehaald.

Volgens de klacht die tegen Jaidi, zijn vrouw en zijn schoonbroer werd ingediend, werden deze mensen aangeworven als administratief of technisch personeel voor het consulaat en de Marokkaanse missie bij de Verenigde Naties.

Onderzoek toonde echter aan dat de visa met dewelke de werknemers naar de Verenigde Staten waren gekomen, waren vervalst. De werknemers werden bovendien gebruikt als chauffeur, huispersoneel of landbouwarbeiders en niet voor de functies waarvoor ze officieel waren aangeworven.

De zaak wordt door de rechtbank van White Plains in New York behandeld. De voormalige ambassadeur, zijn vrouw en haar broer riskeren tot 10 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team