Zoeken

Moskeeën in Nederland blijven dicht tijdens Ramadan

23 april 2020 - 11:47 - Wereld

Foto Daniella van Bergen

Zoals verwacht zullen ook in Nederland alle moskeeën dicht blijven tijdens de Ramadan als gevolg van de coronavirus pandemie.

De Nederlandse regering riep vorige week al moslims op om tijdens het vasten thuis te blijven en niet samen te komen zoals gewoonlijk wordt gedaan tijdens de Ramadan. De moslimgemeenschap is zich bewust van de situatie en is niet van plan om veel buiten te komen.

Ook moskeebesturen hebben besloten om de deuren van de moskeeën gesloten te houden. Het vrijdaggebed mag volgens de autoriteiten nog steeds worden verricht, maar met maximaal 30 mensen. Maar moskeeën blijven liever dicht.

"Het mag wel, maar het is niet raadzaam. Normaal komen er zo’n 1500 tot 2000 mensen in de Ramadan naar de moskee. Als je dan met 30 mensen gaat bidden, heb je een groot probleem bij het hek voor de moskee.", zegt Fahid Akachar, voorzitter van de Marokkaanse Annour moskee in Den Haag.

Ook de taraweeh gebeden zullen niet doorgaan. Binnen de gemeenschap wordt gepleit om de gezamenlijke avond- en nachtgebeden door te laten gaan maar moskeeën weigeren daar gehoor aan te geven. "Het vrijdaggebed is verplicht, maar dat slaan we nu ook over. De taraweeh zijn niet verplicht. Het zou dan ook gek zijn om dat wel te gaan doen.", aldus Fahid Akachar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team