Zoeken

Oude kazerne Parijs wordt moskee

17 augustus 2011 - 22:00 - Wereld

©

De oude brandweerkazerne aan de boulevard Ney, vlakbij de Porte de Clignancourt in Parijs, zal vanaf 16 september worden omgebouwd in een gebedsplaats voor moslims van de noordelijke wijken van Parijs. Het pand gelegen op 500 meter afstand van twee metrostations, zal tot 2700 gelovigen kunnen ontvangen.

De moskee werd reeds bezocht door leden van de Franse Raad van de moslimcultus geloof (CFCM), die de site beschrijven als "geschikt voor het gebed". Donderdag werd deze ook gecontroleerd door de algemene voorzitter van de de Parijse moskee, Dalil Boubaker, vergezeld door een aantal religieuze leiders.

De kazerne bestaat uit twee ruimtes van 800 en 1200 vierkante meter, wat voldoende zou zijn om de gelovigen in de moskeeën van de Myrha en Polonceau straten, die regelmatig op straat bidden door gebrek aan ruimte in de kleine moskeeën, te ontvangen.

Claude Gueant, Franse minister van Binnenlandse Zaken, die dit maandag aankondigde, zei dat "gebeden op straat schadelijk zijn voor het principe van secularisme" en liet daarbij weten dat "voor de duur van de ramadan er meer informatie zal worden gegeven aan de gelovigen om hen uit te leggen dat straatgebeden moeten stoppen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team