Zoeken

Moskee Leiden bezet door extreem-rechtse groepering

8 februari 2015 - 14:39 - Wereld

©

Zaterdagochtend hebben een vijf leden van het extreem-rechtse Identitair Verzet een moskee in aanbouw bezet in Leiden.

De vijf mannen klommen op het dak en brachten spandoeken aan met teksten als ’Stop de Islam’ en ’In Leiden begint de victorie’. Alle vijf werden gearresteerd en gehoord door de politie vanwege het betreden van een verboden bouwterrein. De vijf mannen mochten dezelfde dag naar huis.

Identitair Verzet kondigt een serie van gelijkaardige acties en stelt dat "de tijd van toekijken en hopen op daden van de politiek voorbij en is Nederland in oorlog met het salafisme en zijn aanhangers".

Nederlandse moskeeën hebben als gevolg een spoedoverleg gehad. Volgens het Contactorgaan Moslims en Overheid dat 380 moskeeën in Nederland vertegenwoordigt willen tientallen extreem-rechts sympathisanten tot actie overgaan. Een betere bewaking van de moskeeën is dus noodzakelijk.

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland reageerde geschokt op de islamofobe daad. "De afgelopen maanden zien we een schrikbarende toename van gewelddadige en discriminatoire daden jegens moskeeën en individuele moslims en moslima’s" aldus de de organisatie die in januari Premier Mark Rutte hierover schreef.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team