Zoeken

Moskee El-Fath organiseerde Eid ul-Fitr Gebed in garage

17 mei 2021 - 15:40 - Wereld

©

De moslimgemeenschap van de moskee El-Fath in Alphen aan den Rijn, heeft het Eid ul-Fitr gebed uitgevoerd in een parkeergarage. Het was er zo druk dat er zelfs naar buiten is uitgeweken.

In het gebedshuis aan de Sportlaan is er maar plaats voor een honderdtal moslims, wanneer je de 1,5 meter afstand in acht neemt. Daarom werd er naar een alternatieve locatie gezocht. "Samen met de gemeente en politie is gekeken waar we terecht zouden kunnen", vertelt Najim Kallis van de moskee in het AD. "Vorig jaar met het Offerfeest zijn we uitgeweken naar het voetbalveld van Alphia, maar vanwege de weersvoorspellingen kwamen we nu hier op uit."

In de garage zijn er flesjes neergezet om de bid-plekken te markeren. "Zo kon de anderhalve meter afstand goed bewaard worden. Verder moest iedereen een mondkapje dragen, handen desinfecteren, een eigen gebedskleed meenemen en was handen schudden en knuffelen niet toegestaan." De garage stroomde snel vol waardoor er ook buiten werd gebeden. "We hadden onze geluidsinstallatie, microfoon en boxen van de moskee meegenomen, zodat iedereen de preek van de imam goed kon volgen." Wie niet fysiek aanwezig was, kon meekijken via een livestream.

Najim Kallis van moskee El-Fath is tevreden over de vergunning die is verleend voor het gebed in de garage. "Na een maand vasten kijk je toch uit naar dit moment. Het was een unieke ervaring. Natuurlijk hopen we snel weer in de moskee terecht te kunnen, maar anders zoeken we weer een creatieve oplossing."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team