Zoeken

Morocco Mall ontkent discriminatie Marokkaanse pers

10 december 2011 - 15:00 - Marokko

©

"Er was in geen geval sprake van discriminatie ten opzichte van de nationale pers tijdens de openingsceremonie van de Morocco Mall" in tegenstelling tot wat er in de media is gezegd. Een "domme fout" van de media provider zou aan de oorzaak liggen van het misverstand, aldus de directie van het winkelcentrum.

In een verklaring zegt de directie van Morocco Mall dat het om een "misverstand" gaat door een "onhandige beheer" van het communicatiebureau verantwoordelijk voor persrelaties.

Aksal groep verontschuldigt zich voor deze blunder en meldt nog dat de buitenlandse pers ook niet was uitgenodigd. In dezelfde verklaring staat echter dat de buitenlandse pers geïnviteerd was voor een rondleiding op 1 december. De Marokkaanse pers mocht het winkelcentrum op 29 november al bezoeken.

Op 1 december waren een aantal Marokkaanse journalisten uitgenodigd op de openingsceremonie van de Morocco Mall. De toegang tot het winkelcentrum werd hen echter geweigerd omdat ze "niet waren uitgenodigd".

De "discriminerende en vernederende behandeling" van de journalisten werd aan de kaak gesteld door Nationale Unie van de Marokkaanse Press (SNPM) en de Federatie van Marokkaanse Kranteneditors (FMEJ).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team