Zoeken

Mohammed VI lanceert ontwikkelingsplan Al Hoceima van 6,5 miljard dirham

19 oktober 2015 - 22:00 - Economie

©

Koning Mohammed VI heeft zaterdag de startsein gegeven van een gigantisch ontwikkelingsplan voor Al Hoceima. Het project loopt over vijf jaar en zal 6,515 miljard dirham kosten.

Het plan genaamd ’Al-Hoceima, Manarat Al Moutawassit’ loopt van 2015 tot 2019. De Koning heeft ter gelegenheid van de lancering van het project de ondertekening van meerdere akkoorden tussen verschillende ministeries en lokale partners gepresideerd.

Het ontwikkelingsplan bestaat uit vijf grote stappen: territoriale opwaardering, bevordering van de sociale omgeving, milieubescherming en risicobeheer, versterking van de infrastructuur en religieuze ontwikkeling.

De territoriale opwaardering heeft betrekking tot de bouw van wegen, de ontsluiting van afgelegen dorpjes, de aanplanting van 8600 hectare fruitbomen, de promotie van lokale producten, de aanleg van groene ruimtes en de bouw van een nieuwe jachthaven.

Het gedeelte voor de bevordering van de sociale omgeving voorziet de bouw van een nieuw ziekenhuis en vijf zorgcentra en de herinrichting van een kankercentrum. De bestaande ziekenhuizen zullen worden opgeknapt en scholen, een olympisch zwembad en een voetbalstadion worden gebouwd. De bouw van twee sportzalen en meerdere sportterreinen, een oceanografisch museum, een theater, een muziekschool en een cultuurhuis staan eveneens gepland.

Het plan met betrekking tot milieubescherming bevat maatregelen tegen overstromingen, een beter beheer van stortplaatsen, de bouw van een ecologisch museum en een laboratorium voor marien onderzoek, de aanleg van een groene gordel rond de stad en een beter beheer van het nationaal park van Al Hoceima.

Om de bestaande infrastructuur te versterken zullen regionale wegen worden verbreed, een ontziltingsfabriek worden gebouwd en het water- en elektriciteitsnetwerk worden uitgebreid.

Ook op religieus vlak zullen er inspanningen worden geleverd, met name door de bouw van een administratief en cultureel complex door het ministerie van Islamzaken, de bouw van een school voor Theologie en Religiewetenschap en een nieuwe moskee en de renovatie van drie bestaande moskeeën.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team