Zoeken

Mohammed VI hekelt "verraderlijke hand terrorisme" na dood Leila Alaoui

23 januari 2016 - 14:30 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft een boodschap van medeleven aan de familie van Leila Alaoui gestuurd. De jonge fotografe kwam om na een terroristische aanval in Burkina Faso.

De monarch zegt het trieste nieuws van de dood van de "de briljante artieste, jullie dochter wijlen Leila Alaoui, moge God genade hebben en haar in het Paradijs verwelkomen", met veel droefheid te hebben vernomen.

Koning Mohammed VI betuigt zijn medeleven aan de ouders van de overledene voor het "wrede verlies van hun kind dat in de bloei van haar leven werd meegenomen door de verraderlijke hand van de abjecte terreur".

"De verdwijning van Leila Alaoui is een groot verlies, niet alleen voor haar familie, maar ook voor de artistieke gemeenschap, gezien de opmerkelijke bijdrage van de overledene, wiens talent op het gebied van kunst en fotografie wereldwijd erkend is.", aldus de Koning.

Leila Alaoui werd afgelopen vrijdag dodelijk gewond bij een terroristische aanslag in Ouagadougou. Zij overleed maandag aan een hartstilstand in het ziekenhuis en werd woensdag in Marrakech begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team