Zoeken

Mohammed VI op bezoek in Gabon?

20 december 2021 - 21:30 - Wereld

©

Koning Mohammed VI zal in de komende dagen volgens berichten in Marokkaanse media, een officieel bezoek brengen aan Gabon. Daartoe zijn een aantal veiligheidsmaatregelen genomen om de reis van de Marokkaanse monarch soepel te laten verlopen.

Gabon heeft met name de scheepvaart van de koopvaardijvloot op zijn grondgebied beperkt, zo meldt Le nouveau Gabon, onder verwijzing naar de Algemene Directie van de Koopvaardijvloot, die ressorteert onder het ministerie van Vervoer. "Sinds 13 december is alle scheepvaart in de aangewezen zones verboden," deelt de directie mee. Ook word gepreciseerd dat het gaat om veiligheidsmaatregelen ter voorbereiding van het bezoek van de Marokkaanse monarch aan het Gabonees grondgebied.

Lees ook: Koning Mohammed VI zegt staatsbezoek Egypte af

Tot dusver zijn noch de precieze datum van deze reis, noch de aard en het doel van dit staatsbezoek bekendgemaakt. Het Marokkaanse koningshuis heeft het bezoek van Mohammed VI aan Gabon ook nog niet officieel bevestigd.

Lees ook: Koning Mohammed VI laat honderden joodse locaties opknappen

De monarch zou tijdens zijn bezoek een ontmoeting hebben met president Ali Bongo Ondimba, aldus dezelfde bron, die eraan herinnert dat deze laatste in november jongstleden door Mohammed VI werd ontvangen. Volgens een officiële verklaring werd tijdens de ontmoeting gesproken over de "bijzonder nauwe broederlijke betrekkingen die de twee landen verenigen". Er werden verscheidene bilaterale kwesties besproken, waaronder vrede, veiligheid, duurzame ontwikkeling en klimaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team