Zoeken

Mohammed VI naar het Wereldwaterforum

1 maart 2012 - 08:48 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zal aanwezig zijn op het Wereldwaterforum van 12 tot 17 maart in Marseille, Frankrijk. Het forum, waarbij wereldwijde problemen van het water worden besproken, zal ook de deelname kennen van Nicolas Sarkozy, Michail Gorbatsjov en José Manuel Barroso.

De zesde editie van het Wereldwaterforum geeft aan de aanwezigen de mogelijkheid om "een echt debat aan te gaan over waterbeheer, openbaar of privé, over waterdammen of nog corruptie rond het water" aldus de organisatoren die 113 ministeriële delegaties verwachten.

"Het idee is niet om polemieken te creëren, maar om concrete maatregelen te nemen", zegt Martine Vassal, locoburgemeester van Marseille.

Ongeveer 20.000 deelnemers worden verwacht op het Wereldwaterforum, waar "iedereen kan komen spreken met respect en niet enkel om kritiek te uiten zonder oplossingen voor te stellen" aldus Martine Vassal.

Update: Planningsverandering, het is niet Koning Mohammed VI maar Premier Abdelilah Benkirane die Marokko vertegenwoordigt op het Wereldwaterforum.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team