Zoeken

Mohamed Ihattaren riskeert gevangenisstraf

20 januari 2024 - 13:00 - Sport

©

Mohamed Ihattaren wordt vervolgd voor de lichte mishandeling van zijn vrouw Yasmine Driouech in februari vorig jaar. De influencer en de voetballer waren toen verloofd. De datum van de zitting is nog niet bekend.

De advocaat van Ihattaren bevestigt dat hij wordt vervolgd voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin, nu zijn vrouw, Yasmine Driouech. De influencer deed aangifte tegen de speler na een ruzie tijdens Ihattaren’s verjaardag in zijn woning in Vleuten. De speler werd gearresteerd en later vrijgelaten.

Lees ook: Mohamed Ihattaren vervolgd voor mishandeling en bedreiging

Yasmine Driouech probeerde haar aangifte in te trekken, maar het Openbaar Ministerie had de zaak al in behandeling genomen. In de loop van 2023 trouwden Mohamed en Yasmine. Desondanks wil het Openbaar Ministerie de zaak niet sluiten zonder tussenkomst van een rechter.

Hendriksen vindt dat het Openbaar Ministerie deze zaak anders had kunnen behandelen. "Het gaat hier om een eenvoudige mishandeling. Dit had echt anders gekund. Nu krijgen we straks bij de rechtbank al die heisa weer. Neem al die mensen die echt niet weten waar het over gaat, die dan roepen dat ‘hij zomaar in de gevangenis kan belanden’. Nou, ik hang mijn bef aan de wilgen als hij hiervoor de gevangenis ingaat, dan is er echt wat mis. Het Openbaar Ministerie had dit ook prima buiten de rechter om kunnen afhandelen."

Ihattaren wordt ook vervolgd voor "poging tot bedreiging". Volgens de advocaat gaat het ook hier om een lichte overtreding die niets te maken heeft met criminele of illegale activiteiten en die het Openbaar Ministerie buiten de rechtbank had kunnen afhandelen.

Lees ook: Mohamed Ihattaren sterk afgevallen, nieuwe club tevreden

Mohamed Ihattaren tekende onlangs een contract bij de Tsjechische club Slavia Praag, na enkele jaren van instabiliteit. In 2019 verliet hij PSV voor Juventus, dat hem uitleende aan Sampdoria. Daar liet de 21-jarige speler een hele tijd niets van zich horen. Toen hij weer opdook, besloot de Italiaanse club zijn contract te beëindigen. Vervolgens werd hij uitgeleend aan Ajax maar wist ook niet te overtuigen. Juventus, niet wetende wat met hem te doen, beëindigde uiteindelijk zijn contract afgelopen juli.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team