Zoeken

Mo en Ayoub Jouhri gaan op zoek naar identiteit Killer Kamal (video)

30 juli 2021 - 18:20 - Gemeenschap

©

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de geheimzinnige Nederlands-Marokkaanse rapper Killer Kamal. De mysterieuze rapper laat nooit zijn gezicht zien. In de documentaire ’Making a Mocro’, gaat maker Mo Jouhri, samen met zijn broertje Ayoub, op zoek naar de identiteit van Killer Kamal. Tegelijkertijd leggen ze heel wat vooroordelen bloot over Marokkaanse jongeren.

Mo en Ayoub zijn van Marokkaanse afkomst en volgen Killer Kamal al jaren. Volgens Mo heerst er een stereotyperend beeld van Nederlands-Marokkaanse jongeren en zorgt de controversiële rapper er mee voor dat dit beeld in stand wordt gehouden. Ayoub vindt dat de rapper juist ’de stem is van een grote groep ongehoorde jongeren’. Om dit helder te krijgen gaan Mo en Ayoub op zoek naar de ware identiteit van Killer Kamal.

Lees ook: Rapper Salim brengt A10 tot stilstand voor opname videoclip (video)

De documentaire is echter meer dan enkel een zoektocht naar de identiteit van Killer Kamal. "Het gaat ook vooral over wat het betekent om een Marokkaan in Nederland te zijn", vertelt Mo. "Als je als ’Mocro’ opgroeit, groei je natuurlijk op met heel veel vooroordelen. Die hoeven niet altijd waar te zijn. Samen gaan we eigenlijk op zoek naar wat die vooroordelen in onze levens betekenen."

In de documentaire gaan de twee broers het gesprek aan met onder meer FunX-host Ouassima, die de rapper in 2017 wist te interviewen en Negativ, die jaren terug problemen had met Killer Kamal, en nu met een opvallende openbaring komt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team