Zoeken

Misdaad zeven jaar na dato opgelost in Essaouira

27 juli 2021 - 17:00 - Marokko

©

Een misdaad is in Essaouira zeven jaar na dato eindelijk opgelost dankzij een routine identiteitscontrole van een dakloze man in Bouznika. De man zou schuldig zijn aan doodslag.

Assabah bericht dat de verdachte zich achter een boom had verstopt toen een politiepatrouille langskwam, wat argwaan wekte bij de agenten. Ze besloten zijn identiteitspapieren te controleren. De dakloze man vertelde hen toen dat hij geen identiteitskaart had. Hij gaf wel zijn naam en vertelde dat hij afkomstig was uit douar Ait Hajj Tahar.

Toen de agenten hem verder ondervroegen gaf de man toe dat hij zeven jaar geleden een misdaad had gepleegd in Essaouira. De zaak was nooit opgelost geweest vanwege procedurefouten. Zo zouden de agenten in Essaouira zich hebben vergist en de naam van de verdachte in het systeem hebben opgenomen als het slachtoffer.

De feiten vonden in 2012 plaats. De verdachte, toen eigenaar van een melkbedrijf, ontdekte dat zijn medewerker homoseksueel was en besloot hem te ontslaan. Toen hij hem op een ochtend nabij zijn bedrijf op straat zag slapen, nodigde hij hem uit voor een ontbijt. Het slachtoffer maakte van de gelegenheid gebruik om 20.000 dirham te stelen.

Enkele dagen later zag de verdachte het slachtoffer in een café. Hij sleurde hem mee tot zijn melkbedrijf waar de jongeman toegaf dat hij het geld had gestolen en hem vertelde dat hij hem niet kon terugbetalen. De woedende verdachte sloeg toen een glas kapot op het hoofd van het slachtoffer, die in elkaar zakte en overleed. De dader zou na het dodelijk incident met een bus naar Rabat zijn gevlucht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team