Zoeken

Milieuvriendelijke spijkerbroeken gemaakt in Marokko

17 november 2020 - 21:00 - Economie

©

Zakaria Ghattas produceert duurzame spijkerbroeken. Bij de vervaardiging wordt rekening gehouden met milieuvriendelijkheid en een eerlijke beloning van het personeel. Een deel van de productie vindt plaatst in Marokko.

De 42-jarige Ghattas is directeur van Blue Fingers Europe, een kledingsdistributiebedrijf voor grote merken. Hij is tevens de oprichter van Green Lion, een bedrijf dat is gevestigd in het Franse dorp Joinville en is gespecialiseerd in "ecologische jeans waarvan de fabricage van begin tot eind ecologisch verantwoord is", meldt Le Parisien.

"We gebruiken alleen biologische, natuurlijke of gerecyclede grondstoffen, maar we zorgen ook voor het welzijn van de mensen die voor ons werken, in de ateliers, in Marokko, Portugal en Spanje. We zorgen ervoor dat hun waardigheid behouden blijft, dankzij een eerlijke baan en een fatsoenlijk salaris", vertelt Ghattas. Ook hecht hij veel belang aan een correcte behandeling van zijn klanten. Green Lion doet aan hen de belofte dat de spijkerbroeken nooit duurder dan 100 euro zullen zijn.

Verder zegt de ondernemer dat "het weven in Marokko en in een vestiging van het bedrijf Evlox, een producent met meerdere groene certificeringen, gebeurt". De confectie wordt gedaan bij Anico in Casablanca. Het wassen van de stof wordt uitgevoerd door het bedrijf New Wash, de eerste geïntegreerde Marokkaanse wasserij die in het bezit is van de GOTS (Global Organic Textile Standard) en OCS (Organic Content Standard) certificaten.

De Green Lion-spijkerbroeken worden verkocht bij het bedrijfspand in Joinville en in winkels in Lyon, Marseille en Lardy. Het bedrijf is van plan "te groeien, want milieuvriendelijke spijkerbroeken vertegenwoordigen slechts 5% van het Europese aanbod", aldus Zakaria Ghattas.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team