Zoeken

Grote speler uit mondiale medische industrie vestigt zich in Marokko

15 december 2020 - 15:00 - Economie

©

De Japanse multinational Nipro Corporation Japan (NCJ), een bedrijf dat is gespecialiseerd in de productie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, heeft een dochteronderneming in Marokko opgericht genaamd Nipro Medical Morocco (NMM). Dit biedt nieuwe kansen voor de Marokkaanse zorgsector en gaat naar verwachting ook banen voor Marokkanen opleveren.

Nipro Corporation Japan wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Osako en is sinds 1954 een van de wereldleiders op het gebied van de ontwikkeling en productie van medische hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Via het moederbedrijf voor de activiteiten van NCJ in Europa en Afrika (NME), gevestigd in Mechelen in België, is de Marokkaanse dochteronderneming opgericht. Het Marokkaanse filiaal zal zich vooral bezig gaan houden met de import en distributie van de producten van het Japanse bedrijf.

NCJ is onder ander van plan om Marokko te gaan voorzien van apparatuur en verbruiksgoederen die nodig zijn voor nierdialyse. De distributie van deze goederen zal worden georganiseerd vanuit distributiecentra in België en Marokko. Nipro Medical Morroco is ook van plan om ingenieurs, managers, verpleegkundigen en gespecialiseerde technici in de arm te nemen die moeten gaan helpen bij de ingebruikname van de dialyse-apparatuur.

De totale omzet van NCJ kwam in 2019 uit op 4 miljard dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team