Zoeken

Melktekort: Marokkanen bestormen winkels

8 november 2022 - 15:00 - Economie

©

Een aantal supermarkten in Marokko heeft besloten de verkoop van melk te beperken om de stormloop op melk tegen te gaan. Deze maatregel is bedoeld om bevoorradingstekorten te voorkomen.

Veel Marokkanen haastten zich de afgelopen dagen naar de winkels om melk te hamsteren. Daarom hebben sommige supermarkten de verkoop van melk beperkt en besloten de aankopen te controleren. Als gevolg van de ernstige droogte is er een tekort aan melk in het koninkrijk.

Lees ook: Zwaar tekort aan melk in Marokko

Supermarktketen Marjane laat weten dat dit besluit enkel betrekking heeft op enkele supermarkten en bedoeld is om de voorraden beter te beheren. Naast de gemelde productiedaling is het tekort aan melk in de winkelrekken ook te wijten aan massale aankopen door consumenten.

Marjane is van mening dat sommige consumenten grote hoeveelheden kopen om deze duurder door te verkopen. Hierdoor zou de beschikbaarheid van het product in supermarkten nog verder kunnen afnemen en zou de bevoorrading kunnen worden verstoord, zo waarschuwt de groep.

Lees ook: Marokko: vrees voor melkvoorraad tijdens Ramadan

"Onze taak in de huidige situatie is deze speculatieve aankopen op grote schaal te verhinderen om de verkoop van de producten aan de eindverbruiker te kunnen garanderen. Dit zijn de vaste instructies die wij altijd aan al onze medewerkers hebben gegeven", voegt men eraan toe. Marjane verzekerde echter dat er voorlopig geen vrees is voor bevoorradingstekorten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team