Zoeken

Meisjes in Marokko aangevallen vanwege Koranrecitatie

16 maart 2024 - 22:00 - Marokko

©

Ontzetting in Marokko na de verspreiding van een schokkende video op sociale media. De beelden tonen hoe een groep mannen in de regio Chichaoua brutaal tekeergaat tegen jonge meisjes die onder een tent Koranverzen reciteren.

De daders rechtvaardigen hun agressie door te beweren dat de religieuze bijeenkomst hen hindert. In de video is te horen hoe een van hen de meisjes toeschreeuwt: "Jullie weten niet wat de Koran betekent!", waarna hij dreigt de tent in brand te steken als ze niet vertrekken. Een van de meisjes probeert de gemoederen te bedaren door te vragen: "Waarom mag er hier met kaarten gespeeld worden, maar mogen wij niet reciteren?".

Lees ook: Ophef na recitatie Koran in Brussels parlement

Naar aanleiding van de video dienden de meisjes en hun ouders klacht in bij de gendarmerie in Majat. Op bevel van het OM in Imintanout werden twee mannen gearresteerd: een vader en zijn zoon die herkenbaar waren op de beelden van 8 maart. Dit meldt het Marokkaanse Centrum voor Mensenrechten in Chichaoua.

Lees ook: Marokkaanse influencer riskeert problemen na spot met Koran

De organisatie veroordeelt de aanval in een persbericht en benadrukt dat de meisjes "uitsluitend vanwege hun geslacht" werden belaagd. De aanval, die plaatsvond op de Internationale Vrouwendag, wordt als "discriminerend" bestempeld. De organisatie heeft advocaten in de arm genomen om zich burgerlijke partij te stellen in de zaak en eist dat het OM alle middelen aanwendt om de rechten van de slachtoffers te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team