Zoeken

Meisje in Tetouan pleegt zelfmoord om aan huwelijk met verkrachter te ontsnappen

17 november 2013 - 21:04 - Gemeenschap

©

Amina Tamiri, een 16-jarig Marokkaans meisje heeft zichzelf opgehangen in Tetouan, om aan een huwelijk met haar verkrachter te ontsnappen.

Volgens Al Massae pleegde de tiener zelfmoord in het huis van haar ouders. Ze leed sinds haar verkrachting aan een ernstige depressie.

De toestand van Amina Tamiri zou sterk zijn achteruitgegaan na een bezoek van de familie van haar verkrachter. Om "haar eer en dat van haar familie te herstellen" kwamen ze haar ten huwelijk vragen. Ze zou na de vrijlating van hun zoon, met hem kunnen trouwen.

In Marokko kan een verkrachter, volgens artikel 475 van het wetboek van strafrecht, aan een straf ontsnappen door met zijn slachtoffer te trouwen.

Artikel 475

Wie, zonder geweld, bedreiging of fraude, een minderjarige onder de achttien jaar ontvoert of afleidt, of tracht te ontvoeren of af te leiden, wordt gestraft met een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een boete van 200 tot 500 dirham.

Wanneer een huwbare minderjarige wordt ontvoert of afgeleid en haar ontvoerder huwt, dan kan deze enkel worden vervolgd na een klacht ingediend door personen die gerechtigd zijn een aanvraag tot nietigverklaring van het huwelijk te doen, en kan pas worden veroordeeld wanneer de nietigverklaring van het huwelijk is uitgesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team