Zoeken

Politiebaas Casablanca Mustapha Mouzouni naar Zagora gestuurd

22 augustus 2011 - 15:00 - Marokko

©

Mustapha Mouzouni, hoofd van de politie in Casablanca, werd naar de stad Zagora toegewezen als gevolg van de professionele fouten die zich hebben voorgedaan tijdens het laatste bezoek van koning Mohammed VI in Casablanca.

De koning zou boos op hem zijn omdat hij door bikers werd gevolgd vorige zondag tijdens één van zijn wandelingen op de zeekust van Casablanca net voor de ftor.

Een konvooi van de koning werd zelfs gedurende 15 minuten geblokkeerd op de zeekust van Ain Diab, in de buurt van de cinema Mégarama. Het fenomeen van burgers die alles doen om de koning aan te kunnen spreken zou de druppel te veel zijn geweest.

Abderrahim Majni, hoofd van de wijk Anfa, is inmiddels ook naar Ouarzazate toegewezen, nadat een verdacht pakket in de koninklijke residentie werd ontdekt. Deze bleek later een gewoon verzoek om hulp aan de koning te zijn.

Mustapha Mouzouni, benoemd tot hoofd van de politie in Casablanca in 2007, is een oude doelman van het voetbalteam van zijn geboortestad Jerada. Hij was jarenlang het hoofd van het Interpol kantoor in Rabat.

De man dat op de lijst van mensen die weg moeten van de Beweging 20 februari staat, werd in 2009 zelfs benaderd door Interpol om het hoofd te nemen van het kantoor in Lyon, Frankrijk.

In 2008 werd hij verkozen tot vice-president van de Internationale Criminele Politie Organisatie (Interpol) voor Afrika voor een periode van drie jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team