Zoeken

Medhi Benatia niet naar Qatar voor geld

4 april 2019 - 15:20 - Sport

©

Medhi Benatia, aanvoerder van de Atlas Leeuwen, heeft in een interview met BeIn Sports opnieuw verklaard dat hij niet naar Al Duhail in Qatar was vertrokken voor het geld maar voor de voetbal.

De 31-jarige Marokkaanse international reageerde op de vele kritiek die hij kreeg over zijn keuze om voor de Qatarese club te spelen. Benatia kwam van Juventus en had namelijk de mogelijkheid om met meerdere grote clubs in Europa te tekenen.

"Degene die denkt dat ik voor het geld ben gekomen moet naar mijn carrière kijken, de keuzes die ik heb gemaakt, ook in de 2e Liga toen ik Marseille verliet voor Clermont-Ferrand, Lorient of nog Udinese. Na Udinese had ik de mogelijkheid om naar het Midden-Oosten te vertrekken of naar Turkije waar ze veel beter betalen dan bij AS Roma bijvoorbeeld. Ik heb gedurende heel mijn carrière de prioriteit gegeven aan de voetbal. Dat doe ik heel mijn leven al.", aldus Benatia.

Dat wordt gedacht dat Benatia voor het geld is vertrokken doet hem lachen. "Het doet me lachen. Vandaag, in 2019, open je helaas eender welk voetbaltijdschrift en kan je het salaris van voetballers zien. Je kunt zien hoeveel hij met reclame of andere zaken verdiende, en zelfs hoeveel hij heeft uitgegeven.", vervolgt de international.

Zijn critici oordelen ook dat zijn prestaties erg achteruit zijn gegaan en dat hij niet meer voor Marokko hoeft uit te komen. "Er zijn veel mensen die me berichten sturen waarin ze zeggen dat ze me niet meer nodig hebben omdat ik nu in Qatar speel. Mensen die dit schrijven zijn dezelfde mensen die me toejuichten toen ik gewond tegen Ivoorkust speelde."

Voor Benatia is dat sowieso niet belangrijk. Enkel de mening van bondscoach Hervé Renard telt want "hij is de enige die beslist".

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team