Zoeken

Mdina bus reageert op misbruik jonge vrouw in Casablanca

23 augustus 2017 - 20:15 - Marokko

©

Mdina Bus kreeg in de afgelopen dagen veel kritiek na de publicatie van een filmpje waarin een jonge vrouw overdag in een volle bus van het bedrijf wordt aangerand. Het openbaar vervoerbedrijf heeft in een verklaring op de zaak gereageerd.

Mdina Bus stelt dat een commissie werd opgericht om de zaak te onderzoeken, daar er in de video niets wordt gezegd over de plaats of datum van de aanval. Samen met de DGSN worden de bewakingsbeelden in de bussen onderzocht om “de situatie beter te begrijpen en de verantwoordelijken en alle betrokken mensen te vervolgen”.

Volgens het bedrijf is de video te kort (60 seconden) om te bewijzen dat de chauffeur niet ingreep. Buschauffeurs zijn namelijk dagelijks het slachtoffer van bedreigingen met messen en stenengooi tijdens ruzies met groepjes delinquenten. Ze aarzelen desondanks niet om zichzelf in gevaar te brengen om de passagiers te beschermen, aldus Mdina Bus.

De daders van de aanval op de jonge Imane werden intussen gearresteerd. Het gaat om tieners tussen 15 en 17 jaar. Allen werden in bewaring genomen. Volgens de politie dateert de aanranding van drie maanden geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team