Zoeken

McDonald’s verboden voor moslims tijdens de Ramadan

11 augustus 2011 - 19:00 - Marokko

©

Eten bij McDonald’s in Marokko tijdens de uren van het vasten is verboden voor moslims. Het is aan de kassiers van de fastfoodketen de religie van de klant te raden op basis van hun identiteitskaart.

Moslims mogen alleen menu’s om mee te nemen kopen bij McDonald’s volgens de Marokkaanse journalist Ali Amar, die het abnormaal vind dat een simpele kassier zich opstelt als hoeder van de islamitische geloof.

Op de voordeur van alle McDonald’s in Marokko herinneren grote borden aan de klanten dat enkel "kinderen en volwassen niet-moslims kunnen worden bediend".

In een land waar 98% van de bevolking wordt beschouwd als moslim kan enkel de nationaliteit van de klant het verbod om te eten bij McDonalds rechtvaardigen. Deze maatregel betref ook onderdanen van andere islamitische landen die zich in Marokko bevinden.

Om te weigeren moslims te bedienen tijdens de Ramadan baseert McDonald’s zich op artikel 222 van het Marokkaanse Wetboek van Strafrecht, volgens dewelke een moslim dat het vasten in het openbaar verbreekt tijdens de Ramadan van zes maanden tot één jaar gevangenis en een geldboete riskeert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team