Zoeken

Casablanca, hoofdstad criminaliteit tijdens Ramadan

25 augustus 2011 - 22:00 - Gemeenschap

©

Tijdens de eerste twee weken van de Ramadan zijn 3240 rechtszaken genoteerd en 4150 mensen aangehouden in Marokko, met inbegrip van 2864 mensen op heterdaad betrapt tijdens de verkoop van drugs, psychotropen stoffen en diefstal.

Het aantal moorden, agressies, verkrachtingen en ontvoeringen escaleren tijdens deze heilige maand in Marokko. Dit zou te wijten zijn aan het overmatig gebruik van drugs en de prevalentie van een "populaire religie", die de mensen aanmoedigt hun "eigen Islam" te creëren om hun buitensporige gedrag te rechtvaardigen, zegt socioloog Abdeljabar Choukri aan het dagblad Assabah.

De advocaat en onderzoeker in juridische zaken, Rachid Moussaoui, ook geciteerd door Assabah, zegt dat de criminaliteit drastisch stijgt tijdens de Ramadan.

De misdaden tijdens de Ramadan betreffen vooral de verkoop en het bezit van drugs, geweld, verkrachting, ontvoering, mishandeling, diefstal, ongedekte cheques emissies, en buitenechtelijke affaires.

Het Ramadan fenomeen in Marokko "Tramdina" genoemd, is hoofdzakelijk te wijten aan een verkeerd begrip van de filosofie van het vasten en de voorschriften van de Islam, volgens Rachid Moussaoui.

Gevallen van mensen die in het openbaar eten tijdens de Ramadan en die worden veroordeeld zijn zeer zeldzaam, zegt de onderzoeker, die verrast is van het aantal echtscheidingen tijdens de vastenmaand door huiselijk geweld.

De kaart van de criminaliteit in Marokko tijdens de Ramadan 2010, plaatste Casablanca als nummer één van de steden die de meeste politie-interventies kenden. In de economische hoofdstad van Marokko werden zo 1266 gevallen behandeld en 1410 mensen berecht, gevolgd door Rabat met 792 zaken en 704 mensen, Fez met 589 zaken voor 752 mensen en Marrakesh met 574 zaken voor 702 mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team